”TILLGÄNGLIGHET OCH ANSVAR – MÄKLARENS FRAMGÅNGSRECEPT”

Den första mäklaraffären var ett stort hus vid vattnet och den unga Yuri Gadelius fick ta hjälp av banken för att räkna ut allting korrekt. Sedan dess har säljuppdragen strömmat in och 36 år senare är Gadelius Fastighetsbyrå störst på Lidingö med en kundtillgänglighet tjugofyrasju och ett
grundmurat nätverk.

TEXT: CAROLINE TÖNNIES | FOTO: GUSTAV KAISER

Berätta om Gadelius Fastighetsbyrå
– Jag startade min fastighetsbyrå 1984, efter att jag själv letat bostad 25 år gam-mal och insåg att mäklarbranschen mest bestod av äldre män. Det verkade vara en kul bransch ändå, så jag studerade till mäklare och startade eget direkt efter utbildningen, berättar Yuri Gadelius och utvecklar:

–  Jag kan och älskar Lidingö och marknaden här, vet i stort sett allt om ön – var busshållplatser, dagis och affärer ligger i närheten av de bostäder vi säljer.
Med så lång yrkeserfarenhet och lokal-kännedom följer också en kundkrets som gärna kommer tillbaka vid livets olika skeden.

– Man blir inkopplad i hela familjer i mitt yrke och jag älskar mötet med alla människor här på ön. Jag älskar själva mäkleriet, att sälja och träffa människor, och jag har världens bästa team omkring mig, är jätteglad och tacksam för alla i mitt mäklarteam

 

Vilket är ert framgångskoncept?
– Bra marknadsföring, fina bilder på de objekt vi säljer där allt gjorts i ordning för en fin och hemtrevlig atmosfär. Oftast gillar vi när det är personligt och inte så avskalat. Jag kan verkligen uppskatta när säljaren valt att behålla några familjefoton kvar vid visningen, det skapar en varmare och mysigare miljö.
 Marknaden i höst ser hon fram emot med tillförsikt.

– Många vill till Lidingö, livet och arbetsrutiner har ju förändrats under året på grund av covid-19 och våra kunder vill kunna vara mer flexibla i sitt boende. Mer nära naturen och större möjligheter för samvaro, säger Yuri och fortsätter:

– Balansen mellan tillgång och efterfrågan visar just nu att det finns färre objekt till salu på grund av den ökade efterfrågan av objekt här på Lidingö, men vi ser ett stort intresse hos säljare under hösten, så det kommer vara en bra marknad för både säljare och köpare.

Vad fascinerar och inspirerar dig i yrket?
– Alla fantastiska möten med människor och alla olika typer och former av bostäder. Det är ju en hård konkurrens så det gäller att ha ett bra nätverk och goda kontakter överlag. Jag är jättestolt över min fastighetsbyrå och mitt team – det ligger många timmar och hårt arbete bakom allt – jag jobbar sju dagar i veckan och finns alltid tillgänglig för kunderna. Det är ofta en av de största affärer du gör i livet och då ska du som kund kunna lita på att Gadelius Fastighetsbyrå finns där för dig, menar Yuri.

– Det är mitt ansvar och kunden ska få ut bästa möjliga pris och alltid kunna nå mig för frågor och svar.
Hon tror själv att hennes fem barn kanske skulle ha annat att säga om det där med tillgänglighet.
– De nästan vägrar gå i Lidingöcentrum med mig eftersom det kan ta flera timmar- jag möter alltid många kunder som jag gärna pratar med längs vägen, förklarar hon. Men det är med sorg i hjärtat som Yuri närmar sig de 65.

– Det har varit otroligt härliga år här på Lidingö. Min pappa var en förebild när det gäller entreprenörskapet, han sa alltid att man ska kunna prata med människor, alla människor, ta dem på allvar och lyssna in och förstå deras livssituation. Ibland är det ju inte alltid positivt med en försäljning, det kan ligga dödsfall eller skilsmässa bakom och då är det viktigt  att vara lyhörd och ödmjuk.

Vilken är den största respektive minsta bostad du sålt, räknat i kvadratmeter?
– Den största var en 600 kvm stor villa och den minsta en etta på 18 kvm. Båda lika viktiga men när det handlar om ett villaobjekt är det naturligtvis betydligt mer administrativt förarbete med besikt-ning av villan samt tomtmarken, till exempel.
 På fritiden rider hon sina fyra islandshästar och älskar att promenera i naturen med sina två hundar, en labrador och en cockerspaniel. Det är från hundar och hästar hon hämtar sin laddning.
– Islandshästar – eller klimakteriemoppar som jag kallar dem – är lite mindre och därför inte så höga att falla av ifrån, skrattar hon.
 Och självklart bor hon ovanför mäklarkontoret i Hersby. För tillgängligheten och för att hon älskar Lidingö.

 

YURI GADELIUS

FAMILJ: Norsk man,
fem barn, fem barnbarn,
fyra bonusbarn,
sju bonus-barnbarn,
två hundar och fyra hästar.

BOR:
Ovanför kontoret
i hyreslägenhet och på hästgård på landet.

GÖR: Väldigt mycket!

FAVORITPLATS PÅ LIDINGÖ:
Södergarn

FAVORITCAFÉ: Min son
och sonhustrus restaurang
i Dalenum.