”FÖRORTSKROGAR DRABBAS INTE LIKA HÅRT”

Lunch, á la Carte, fika eller vin och charkbricka? Välkommen till Mulligans, en plats för golfare, medlemmar, ickemedlemmar, barn, vuxna och …hundar.

SEDAN OKTOBER förra året ägs och drivs Djursholms Golfklubbs restaurang Mulligans av entreprenören Felix Jondal och Kökschefen Victor Ottosson. I knappt en månad stod de själva och målade och renoverade lokalen för att göra den mer inbjudande och i november öppnade de upp för lunchservering.
Sedan april har de även öppet dagligen. Mulligans är inte bara en golfkrog utan även kafé och kvarterskrog med en stor terrass där man kan njuta av kvällssolen.
– Vår ambition är att alla ska känna sig välkomna oavsett om man är medlem eller boende i närområdet Djursholm och Täby, säger Victor.

De flesta matgästerna är golfare, något som dock kommit att ändras sedan Coronas framfart i samhället.
– Numer är det väldigt många hemmajobbare som kommer hit och äter och vi har allt från golfare till barnfamiljer som kommer hit. Klubben och våra medlemmar har varit väldigt stöttande och
positiva till de förändringar vi gjort, berättar Felix.

Han understryker att man är välkommen till Mulligans vare sig man vill äta
lunch, middag, fika eller för att ta ett glas vin.
– Vi har en härlig öppen brasa, glad personal, prisvärd mat och trevlig miljö med Norrorts härligaste terrass som badar i sol och grönska. Lunchmenyn består förutom av den stående á la carte menyn av en prisvärd
klassisk husman med fisk, kött och vegetariskt att välja emellan.

Verksamheten har gått ner en hel del men både Felix och Victor ser optimistiskt på läget.
– Alla våra kvällsarrangemang är avbokade. Tävlingsarrangemang, bröllop, dop, vinprovningar, jubileumsmiddagar och mycket annat blir nu inte av. Istället har vi roligt nog fått fler lunchgäster
och dessutom har vi börjat med hemkörning om man beställer minst två portioner.
Många kommer hit och köper takeaway också. Vi har fått tänka om mycket när det gäller hur vi ska jobba, berättar Felix.

ALTERNATIV. Takeaway, middag, fika eller ett glas vin inomhus eller på den soliga terassen. Här finns något för alla.

DE HAR I OCH med Corona gjort en hel del förändringar, bland annat har de sett till´att det är glesare mellan borden, tagit bort salladsbuffén och och serverar istället grönt i små skålar, är noga med hygienen och följer noga Folkhälsomyndighetens riktlinjer. Vid minsta lilla symptom får man inte arbeta och när man är frisk igen får man stanna hemma i minst två dagar innan man återvänder till sitt arbete i restaurangen. De kunder som är oroliga eller befinner sig i riskgrupp uppmuntras att beställa sin mat utomhus.
– Vår reflektion är att förortskrogar inte drabbas lika hårt som innerstadskrogar. Vi försöker att enbart se optimistiskt på detta, vi har bestämt oss för att satsa oss igenom krisen istället för att lägga ned.
Vi ser lösningar istället för problem helt enkelt, säger Felix.

ETT AV DESSA PROJEKT har varit att få till en riktigt trivsam terrass där alla även kan känna sig trygga. Han förklarar att de vill att alla ska känna sig välkomna på Mulligans och med alla menas verkligen
– alla.
– Många golfare har ju hundar och vi vill inte exkludera dem, de är mer än välkomna hos oss och får vara överallt i restaurangen. Utplacerat finns ett gäng hundbäddar och på menyn finns även något för den
fyrbente att tugga på. Nu när värmen smugit sig på har det blivit dags för Mulligans temakvällar på
terrassen. After Works, grillkvällar samt temaaftnar med paella och annat kul.
– Då kan man komma hit och ta med sig barnen, här är inga bilar i vägen och man är välkommen vare sig man är medlem eller inte. Vi tycker det är väldigt trevligt att det ofta är tre, fyra olika
generationer som umgås på samma yta, säger Victor.

FELIX JONDAL

ÅLDER: 49 år.
BOR: Djursholm.
FAMILJ: Frun Pilar,
dottern Emily 13 år
samt taxen Morris.
ANDRA ENGAGEMANG:
Nyckelvikens Herrgård
i Nacka samt Moment
Hotels i Malmö.

VICTOR OTTOSSON

ÅLDER: 35 år.
BOR: Sollentuna.
FAMILJ: Flickvännen Coy.

TEXT: ELIN BISANDER | FOTO: GUSTAV KAISER

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*