Erik bejakar sitt barnasinne

Erik Ringertz är VD för IT-konsultföretaget Netlight Consulting som omsätter miljardbelopp, och han har blivit utsedd till både Årets Chef och Årets VD. Han är ja-sägare och möjlighetstänkare som rör sig lika obehindrat mellan styrelsebordet, det andliga, och längs hundpromenadstråk i Djursholm

PRICKIGT, BLOMMIGT, retrogrönt och mörkt trä. Djursholms-villan är fylld från golv till tak med prylar, designklassiker och hundleksaker i en palett av mönster och färger. Med enastående vyer över havet, det ena rummet mer tilldragande än den andra, råder det ett slags charmigt kaos a la Pippi Långstrump hemma hos mannen, som hellre kallar sig andlig ledare än chef.

– Ni får ursäkta, jag har inte hunnit skotta bort snön på uppfarten. Min mamma flyttar till Mörby, så vi har en massa prylar här hemma som småningom ska till skroten, och så har vi möblerat om lite provisoriskt för hundvalpens skull.

Med den randiga scarfen nonchalant kastad bakåt över ena axeln, ser han ut som en person redo att ge sig i kase med en spännande okonventionell tillvaro. Till vardags är han VD för IT- och managementkonsultbolaget Netlight, aktuell med en bok där han utmanar oss att släppa den föråldrade synen på ledarskap, och så är han “puppy-ledig” med familjens hundvalp Kimba. När Erik Ringertz tillträdde som VD 2003, efter att företaget genomlevt IT-kraschen, hade han omkring 13 anställda. Idag har Netlight 1200 anställda på sina åtta kontor runt om i Europa. Han har hyllats för sitt okonventionella tillvägagångssätt att driva företag, och har bland annat f¼tt utmärkelsen Årets Chef2014 och Årets VD 2016. Men fallenheten för ledarskap var inget som kom över en natt, det har alltid funnits i hans sätt att höra hemma.

– Jag har alltid varit väl medveten om att man är starkare i en grupp, det börjar ju redan i tonåren när man hänger i ett kompisgäng, och har känslan av att man är “larger than life” När man går upp i något tillsammans så blir det så mycket större. Jag rycker att man ska tänka min­dre mekaniskt och istället eftersträva att ha roligt. Jag hade ingen ambition att bli företagsledare, när jag sedan blev det så var det lätt för mig att göra det på mina egna premisser, jag kunde helt enkelt göra efter känsla och smak.

Din debutbok “Harder, Better, Faster, Stronger” Ifrågasätter normerna för hur ett företag ska organiseras och ledas, är den tänkt som en handbok för människor i samma position som du?
– Jag skrev boken tillsammans med en journalist som jag känner sedan tidigare, och efter att förlagsredaktören hade läst boken kallade hon den för ett manifest. Hon berättade att hon hade blivit så uppfylld av boken att hon inte kunde sluta tjata om den för sin gamla far när de plockade sensommaräpplen i hans trädgård. Med det sagt är det en bok för alla.

Erik gäspar och berättar att han är väldigt trött eftersom han måste stiga upp klockan fyra på morgonen för att gå ut med Kimba som ännu inte är rumsren.

– Jag hinner knappt somna om innan det är dags att rasta hunden igen, sedan har jag och min fru ett väldigt tajt schema för att få ut våra fyra barn som ska till skolan. Men efter det har jag och Kimba det bra! Jag ser verkligen fram emot att vara ledig i tre månader. Jag vill meditera, praktisera yoga och lära mig att ta långa promenader, det har jag inte gjort tidigare. Faktum är att jag inte har hunnit utforska Djursholm ordentligt, trots att jag har bott här i elva år. Det blir liksom aldrig av att vi bara är lediga här hemma. På helgerna har vi fullt upp med att skjutsa barnen till gymnastiken, rugby och fotbollsmatcher, och så har vi ju hus i Skåne och Nice också. Idag har jag satt en surdeg och groddat bönor, säger han med ett leende.

Du kallar dig själv för andlig ledare, är du religiös?

– Jag tyckte att det var en kul grej att skriva på Linkedin för att beskriva vad jag gör på dagarna. Jag styr ju inte över någon, följer heller inte någon särskild trosbekännelse, men jag är väldigt andlig. Jag tycker att oandlighet är väldigt fattigt. Svensken är som besatt av att se allt rationellt, visst är det bra att man har en slags grundbas över vad som är sant och inte, men man måste också kunna söka bortom det man inte vet. Alle handlar egent­ligen om att vara öppensinnad med energier i olika sammanhang.

Netlight har blivit utsedd till en av Sveriges bästa arbetsplatser, Erik menar att det inte finns några personlighetstester i världen som kan avgöra om en person är bäst lämpad för ett jobb eller inte.

– Det är viktigt att man försöker förstå människan, att man tar reda på vad personen kan. De som har koll vet att boken “Omgiven av idioter” bara är trams. Det enda sättet att hitta rätt är att träffa oändligt många människor. Mångfald är viktigt, det är inte bra om alla har samma värderingar, då dör kulturen. Jag tror på kraften att agera utifrån sina egna värderingar, för då uppstår energi.

Jag har läst någonstans att du alltid säger ja, stämmer det?

– Jag säger nog ja för det mesta, det är roligt att ta tillvara på alla situationer som kommer upp i vardagen. Om man inte säger ja kommer inget att hända och man tappar fart. När min fru sa att hon ville ha fyra barn så tänkte jag: “jaha fyra barn blir kul” och så blir det vad det blir, jag är snabb att anpassa mig efter olika förutsättningar.

Men säger du alltid ja till barnen också?

– Jag förutsätter att alla är förmögna att fatta sina egna beslut.

För Erik är det viktigt att arbetslivet och det vanliga livet ser ungefär likadant ut, han tror inte att det är hälsosamt att man tar på sig en jobbmask, för att vara något annat än vad man egentligen är. På Netlight far man ta med barnen utan att någon höjer på ögonbrynen, och man har en lekfull inställning till jobbet och sina kollegor. Han hävdar att tillit och kärlek är det bästa knepet för att driva ett lyckosamt företag.

Du har varit tillsammans med din fru sedan studietiden på KTH, ni har fyra bam och jobbar väldigt mycket. Har du aldrig haft någon livskris?

– Nej jag det har jag inte, jag tror att kris uppstår när man fastnar i en händelsefattig vardag. Vi har hela tiden fullt upp med roliga saker och vi säger för det mesta ja till livet.

ERIK RINGERTZ

ÅLDER: 44 år.

BOR:
Villa i Djursholm.

FAMILJ:
Fyra barn och fru.

GÖR:
VD för Netlight som utvecklar digitala tjänster, e-handelslösningar, belallösningar, musiktjänster, videoströmning, mobil- och dataspel. Sitter i styrelsen för spelbolaget Fatshark.