11.07.17

Planerar du för bröllop? ”DIY – Do It Yourself!”

Planerar du för bröllop?     ”DIY – Do It Yourself!”

Går du i giftastankar och har börjat planera för den stora dagen? Då finns det massor av saker du kan göra själv! Värmdö paper har träffat Kalasmakerskan och ingaröbon Karolina Eriksson som ger sina bästa DIY-tips på hur du kan dekorera ditt bröllop så att det blir både vackert och personligt utan att det behöver bli dyrt.

Vad kostar ett bröllop?

– Runt 100 000 är nog en vanlig summa för de som hyr in sig på ett ställe. Vill man komma ner i pris ska man pyssla till det själv och engagera vänner och släkt. Det viktigaste är att det blir personligt, mysigt och ombonat. Och de flesta brukar faktiskt säga att de enklare bröllopen är de bästa.

Så det behöver inte bli dyrt att göra sitt bröllop själv?

– Absolut inte! Och här på Värmdö har vi dessutom en massa fint att hämta från naturen som kottar, stenar, grenar, näver, växter och blommor.

Vad är det första man ska tänka på inför planeringen av sitt bröllop?

– Det första ni ska bestämma är vilken känsla ni vill ha på ert bröllop, och efter det stilen. Ska det vara romantiskt, lantligt eller kanske modernt? Vitt och fräscht eller marint med havstema? När ni kommit fram till det kan ni börja leta efter inspirationsbilder på exempelvis Instagram eller Pinterest som ni sedan sparar för att få en tydligare bild över hur ni vill ha ert bröllop. Har ni redan bestämt vilket datum ni ska gifta er är ett tips att skicka ut ett litet spara-datumet-kort till gästerna som går i den stilen ni bestämt för ert bröllop.

Finns det något som är bra att spara på inför sitt DIY-bröllop?

– Glasflaskor och glasburkar är jättebra att samla på sig. De är vackra att placera i grupper och fina att ha blommor och värmeljus i. Kuddar, filtar, snören, ljusstakar och udda porslin är också bra saker att spara på fram till bröllopet.

Har du något favorit DIY-tips? 

– Olika sorters glasflaskor och glasburkar använder jag nästan alltid just för att det är ett enkelt men vackert sätt att smycka bordet med. Ett annat tips är att använda gamla tapetrullar som duk eller klippa till så att de blir personliga tallriksunderlägg. Att rulla ut presentpapper eller tapeter är också ett utmärkt alternativ till duk.

Hur kommer du på alla DIY tips?

– Dels har jag hållit på med bröllop i över 15 år och lärt mig mycket genom åren. Dels får jag mycket inspiration från bröllopsbilder på Instagram och Pinterest. Bland annat tittar jag mycket på bilder från amerikanska bröllop för de är så duktiga på temafester och bröllop.

Har du några tips på bra DIY sajter inför bröllopet?

– Bröllopspodden är en bra podcast där du kan lyssna till massa inspiration. Andra inspirerande Instagramkonton att botanisera bland är 100_layercake, brides, brollopoch-vanner, frulycklig.se, stylemepretty, weddingchicks, sistersinlaw.se och moanaevents.

 

skarmavbild-2017-07-11-kl-10-49-59  skarmavbild-2017-07-11-kl-10-43-13