31.10.17

Nyöppnade The Strand återupplivar Stockholm

Nyöppnade The Strand återupplivar Stockholm

Blasieholmen i hjärtat av Stockholm har fått en ny nöjesplats i form av restaurangen The Strand. Hos Radisson Blu Strand Hotel hittar besökare nu ett svenskt brasseri som serverar harmoniska smaker i en elegant och avslappnad miljö.

Radisson Blu Strand Hotel genomgår just nu en förnyelse i regi av den prisade arkitektbyrån Wingårdhs, där det anrika hotellet får ett helt nytt utseende som avser att lyfta fram dess klassiska detaljer och tidlösa design.

Den nya restaurangen är ett svenskt brasseri som återupplivar svenska matklassiker i en inspirerande och unik miljö. Med det perfekta läget just intill Nybrokajens vatten kan gästerna njuta av frukost, brunch eller After One (Afternoon Tea) såväl som lunch, middag och After Five (After Work) med cocktails samt en välkomponerad dessertmeny, signerad Daniel Roos.

–  Vi satsar på närodlat och ekologiskt med smaker som man känner igen och älskar och inte minst kan dela med nära och kära, säger Gaspar Roa, restaurangchef på The Strand. Och det blir nog inte mer närodlat än på The Strand som odlar både grönsaker och kryddor på hotellets tak.

–  På The Strand är vi som en stor familj och alla är välkomna. Här ska man kunna ha en mysig middag eller en grymt kul after work.

Bakom designen av restaurangen står arkitektbyrån Wingårdhs som valt att skapa en känsla av tidlös elegans genom att kombinera den historiska andan med innovativa inslag.

–  Vi tror på att skapa en dynamisk upplevelse genom att tillvarata och förstärka byggnadens karaktär. Vi ville låta det nya vara tydliga tillägg mot det ursprungliga, förklarar Leila Atlassi, inredningsarkitekt på Wingårdhs i Stockholm och fortsätter:

–  För att skapa en varm och välkomnande atmosfär har den interiöra färgskalan grundats på de naturliga materialens egna färgtoner som ges av sten, trä, läder, metall och puts. På väggarna syns en specifik grå kulör, «Strand Grå», som står som bas i det interiöra konceptet, säger Altassi.

The Strand är en plats där människor interagerar, samtalar och delar minnen ihop. Det finns utrymme för skålande kollegor såväl som sofistikerade cocktaildrickare tillsammans med middagsgästen som vet vad svenska matklassiker står för. The Strand vill tilltala en publik som uppskattar bra service och att ha roligt i en avslappnad miljö.