25.09.17

När det kommer till väskor och skor är jag ett hopplöst fall

När det kommer till väskor och skor är jag ett hopplöst fall

Ett par italienska läderskor väckte hennes intresse för design, mode och lyxaccessoarer. Då var hon sex år gammal. Nu, efter en lång karriär på tidningshuset Bonniers och tre barn senare, öppnar Jennie Kallas sitt livs drömprojekt: vintagebutiken Selected Vintage på Djursholms torg. ”Jag älskar secondhandaffärer. Dels för att det är spännande att aldrig veta vilka varor man kommer att hitta och dels för
att det känns bra att inte bara köpa nytt.

Att driva butik är en dröm du haft länge, berätta!

– Jag har alltid, sedan jag var liten drömt om att ha en egen verksamhet. Mitt mål är att se fina plagg och accessoarer återanvändas och få nytt liv. Det finns så mycket fint i människors garderober som inte kommer till användning. Det vill jag ändra på!

När öppnar ni?

– Vårt mål är att öppna för försäljning i september/oktober och inlämning från augusti.

När väcktes din passion för mode- och lyxprodukter?  

– Hela mitt liv har jag haft intresse för mode och design. Jag minns speciellt ett tillfälle, jag var 6 år och mina föräldrar hade köpt ett par rosa handgjorda finskor av läder från Italien. Jag hade aldrig någonsin sett något så vackert förut och var så lycklig! De fick ligga på en egen liten kudde i min säng den första natten. När det kommer till väskor och skor är jag ett hopplöst fall. Jag har extremt svårt att blunda om jag ser något fint i ett skyltfönster eller på en auktion. Naturligtvis har jag alldeles för mycket skor och handväskor hemma!

Vilka plagg och väskor hoppas du få sälja vidare? 

– Drömmen är att få äran att sälja en orange Hermés Birkin väska i butiken! Jag skulle nog säga att de mest populära väskorna är modellerna från Louis Vuitton, Hermés, Celine och Chanel. Chanel 2.55, Louis Vuitton speedy och Neverfall, Celine Luggage Tote och Phantom, Mulberry Basewater, Stella McCartney Falabella och Balenciaga City bag – alla är favoriter på andrahandsmarknaden.

Till vilka priser?

– Utbudet i butiken och priserna beror helt och hållet på vilka varor som lämnas in. Bästa sättet att ta reda på det är att besöka butiken!

Du säljer på kommission? 

– Det stämmer, vi erbjuder en service för alla som vill sälja designerplagg de inte längre använder. Vår förhoppning är att sortimentet ska uppdateras kontinuerligt med nyheter varje vecka och vi vill att de som lämnar in ska känna vår omsorg för deras plagg och accessoarer. Målet är att skapa en oas där det är lätt att slinka in mellan ärenden.

Vad ska jag tänka på innan jag lämnar in något?

– Att kläderna är nytvättade och att väskorna och accessoarerna är hela och rena. När det kommer till designerväskor, accessoarer och även vissa skor vill vi se ett äkthetsbevis alternativt kvitto från inköpet.

Vad ska jag titta efter för att försäkra mig om att det är äkta vara?

– De äkta väskorna är välgjorda in i varje detalj, både på ut-sidan och insidan. De är av äkta läder, sömmar är jämna och andra detaljer såsom dragkedjor och loggor är perfekta och symmetriska på väskan. Har du inte handlat med designer-väskor tidigare och känner dig osäker kan vi hjälpa dig.

Vilken är din personliga favoritväska?

– Min absoluta favorit är en svart Hermés Colorado. Jag älskar den! Perfekt storlek till vardags då den är rymlig och diskret, men den är svår att hitta eftersom den inte längre tillverkas. Chanel 2.55 är givetvis också en favorit, en riktig klassiker! Jag är också nykär i Valentinos rockiga Rockstud shoulder bag. Tre modeller som enligt mig passar alla tillfällen, vardag som fest!

 

skarmavbild-2017-09-15-kl-14-55-14