13.12.17

Modekoll och hög kompetens hos optikern

Modekoll och hög kompetens hos optikern

Glasögonbågar för alla åldrar, stilar och önskemål. Personal med hög kompetens och lång erfarenhet. Egen verkstad med snabb och noggrann service. Allt under samma tak på Karlavägen 73. Välkommen in till Optik Öfvre.

Butiken slog upp  sina dörrar för tio år sedan. Idag arbetar det fyra optiker här. Fönstren är skyltade med glasögonbågar i olika färger, former och prisklasser. De flesta bågarna är från Frankrike, men i butiken finns även bågar från Japan, Tyskland och Österrike. Märken som Lafont, Anne et Valentin, Francois Pinton och Cartier lockar till sig många kunder. Våra svenska designers Oscar Magnuson och Efva Attling har också en speciell plats i butiken. Variationen på färger, former och mönster tycks aldrig ta slut.

– Vi har kunder som berättar att de blivit stoppade på gatan och fått frågan var de köpt sina glasögon. Sådant är alltid roligt att höra, berättar Anneli Lindberg som är optiker och butiksinnehavare.

Optik Öfvre har en egen verkstad, något som många kunder uppskattar. Glasögonen behöver inte skickas iväg till en centralverkstad och en slipning av glasen kan gå på en timme istället för flera veckor.

Kundens behov är Annelis och hennes kollegors huvudfokus.

– Jag tycker att vi är bra på att förstå våra kunder. Vår uppgift är att se till att kunden får det synhjälpmedel som är nödvändigt, vi är också modemedvetna och ärliga. Vi vill att kundens utseende ska förhöjas av glasögonen, berättar hon.

Optik Öfvre erbjuder förutom allmän synundersökning även utökad undersökning med ögonbottenkamera och bedömning av ögonläkare. Med denna kan man upptäcka allvarliga ögonsjukdomar.

– Hos oss kan man handla glas och bågar för dryga tusenlappen. Med individanpassade Varilux-glas blir synupplevelsen optimal. Vi har många trogna kunder, avslutar Anneli.

Läs mer: ofvre.se