20.11.18

Med alla kort på handen

Med alla kort på handen

För ett år sedan tog Marika Lundsten över som vd för Sveriges mest prestigefulla affärsnätverk för näringslivetskvinnliga beslutsfattare, Ruter Dam. Hennes målsättning är att fler kvinnliga chefer ska ta plats på hög nivå i storbolag. Här berättar hon varför Täby är en förebild, hur man blir en Ruter Dam och vilka råd hon ger sina egna döttrar.

När Ruter Dam grundades 1987 fanns få kvinnor på toppnivå i svenska börs- och storföretag. Idag ser det annorlunda ut, kvinnliga seniora chefer tar större plats, Marika Lundsten är en av dem. I december 2017 tog hon över stafettpinnen som vd för affärsnätverket som grundats av Gunilla Arhén. Målsättningen är fler kvinnliga chefer på hög nivå i näringslivet. Och även om Sverige har kommit långt så finns det fortfarande mycket kvar att göra innan fördelningen mellan kvinnor och män är jämn.
– Bara 21 procent kvinnor tar plats i ledningsgrupperna och i börsbolagens styrelser är siffran 33 procent. Tittar man på högsta nivå, på vd-posten eller som styrelseordförande, är endast sex procent kvinnor. Siffrorna talar sitt tydliga språk, den yttersta makten är fortsatt vikt för män, säger Marika Lundsten när vi talas vid en solig höstdag i början av oktober.
Klockan är strax efter tio och hon är redan inne på sin fjärde kopp kaffe för dagen. Hon säger att hon är en notorisk kaffedrickare men att det inte blir mer efter lunch. Drycken är en del av hennes morgonritual, då hon samtidigt bläddrar i dagens tidningar och tittar igenom sociala kanaler.
– När det står något om våra Ruter Dam-deltagare är det extra roligt, om någon har bytt roll eller på annat sätt får uppmärksamhet i media.

Varför är det viktigt med fler kvinnor på ledande positioner?
– All forskning visar på att jämställda företag är mer lönsamma. För att vara konkurrenskraftiga behöver vi ta vara
på all kompetens och kapacitet och då går det inte att utesluta 50 procent av befolkningen. Och det är viktigt med förebilder och nätverk. Inom Ruter Dam har vi många som nått höga positioner
i näringslivet, de är fantastiska förebilder för yngre kvinnor. De visar att det går att nå höga positioner som kvinna, även i branscher som generellt anses som väldigt manliga. Jag läste nyligen också en undersökning som visade att de bolag som har en kvinnlig vd, tenderar att anställa fler kvinnor och fler personer med olika bakgrund, förutom att de tjänade mer pengar.

I området där Marika
bor tjänar kvinnorna i snitt 81,1 procent av vad männen tjänar, snittet för Sverige är 74,1 procent.
– Det gläder mig att det finns goda exempel som Täby kommun. Jag hoppas på att flera kommuner kommer visa samma positiva siffror framöver.
Marika bor sedan 15 år i Täby, först i Gribbylund och numera i Täby Centrum. Varje dag tar hon Roslagsbanan till Tekniska högskolan, varifrån hon raskt promenerar till Ruter Dams kontor i
A house på Östermalm. Inför intervjun har jag läst om Antonia Ax:son Johnson, att hon var den enda kvinnan på toppnivå i ett stort svenskt företag på 80-talet, och att hon ärvt sin position – som hon enligt Marika förvaltat och utvecklat med den äran.
– Men det är svårt att nämna en förebild, jag möter så många häftiga affärskvinnor, varje dag. Kompetenta kvinnor som vågar ta steget att tänka annorlunda, som bryter mark, sådana personer är väldigt inspirerande. Jag suger åt mig av allt och kokar ihop det till mitt eget rättesnöre.

Vilka är dina främsta egenskaper i rollen som chef och ledare?
– Det ska egentligen mina medarbetare svara på. Men jag tror jag är bra på att bygga team och hitta människor som kompletterar mig och som gillar att ta ansvar. Jag har inte svårt att omvärdera beslut om jag får till mig nya insikter. I tillägg till det är jag driven och resultatinriktad. Jag är operativ i mitt ledarskap och får saker att hända. Det kan i och för
sig också vara påfrestande för dem jag jobbar med, att det ibland blir snabba puckar.

Finns några egenskaper som alla framgångsrika ledare har gemensamt?
– Jag skulle säga att det som framgångsrika ledare har gemensamt är att de inser att de inte kan allt själva och att de ser en styrka i att bygga team med människor som är olika. Dessutom en vilja att fortsätta lära nytt och ifrågasätta. Passion och mod är också viktiga egenskaper. I tillägg till det är det naturligtvis viktigt att vara uthållig, alltid ha affären i fokus så att
det blir ett positivt resultat på sista raden.
Mentorskap och nätverk är en avgörande och en viktig pusselbit för att nå långt i näringslivet, det är Marika övertygad om. I rollen som vd värnar hon om de kärnvärden och ledord som Ruter Dam står för men är samtidigt mån om att följa med i den snabba förändringar som dagens näringsliv står inför.
– Det är en utmaning men också en fantastisk förmån för mig att ha fått förtroendet att fortsätta utveckla och driva Ruter Dams arbete in i framtiden. Jag hoppas att förändringen med att få in fler kvinnor på högre positioner i affärslivet, styrelser och valberedningar ska utvecklas i snabbare takt än vad som skett hittills, säger hon och berättar vidare om det nya ledarskapsprogrammet som nyligen lanserats:
– Spader Ess riktar sig till yngre kvinnor i början av karriären. Det är många
Ruter Damare som tycker det är angeläget att bidra med sina erfarenheter till sina yngre medsystrar. Så förutom att Spader Ess är ett ledarskapsprogram har även alla en mentor som gått Ruter Dam. Det finns ett stort behov för unga chefer att få vägledning och stöttning tidigt för att våga ta nästa steg i karriären.

Vilka är utmaningarna för kvinnliga chefer idag. Skiljer de sig från 1987, när Ruter Dam startades?
– När Ruter Dam startade blev det stora rubriker när ett bolag anställde en kvinnlig CFO, så är det ju inte längre. Men andra utmaningar är i mångt och mycket desamma. Fortfarande tar kvinnor betydligt större ansvar för hem och barn. Så att få ihop livspusslet är fortfarande en utmaning för många. Men jag sätter stort hopp till den nya generationens föräldrar.

Vilket verktyg/råd har du själv fått i din karriär, som varit avgörande för dig, och av vem fick du det?
– Jag har samlat på mig goda råd från många olika kloka personer under åren, det är viktigt att ta hjälp och hålla örat mot rälsen så man ser när förändringar kommer. Att våga utmana sina rädslor, att våga pröva nytt har varit ett mantra för mig. Samt att ta hjälp, ingen klarar av allt själv, det är något jag lärt mig under åren.
Marika är utbildad informatör, men har även arbetat med affärsutveckling, projektledning, marknadsföring, försäljning, utbildning och coachning. På 90-talet var hon med och byggde upp evenemangs-sajten och -organisationen Ticnet (nu-
mera Ticketmaster) från grunden. Innan hon tog över som vd på Ruter Dam
jobbade hon fyra år som verksamhets
chef under Gunilla Arhén och hann däremellan leda ett eventbolag genom en
omfattande organisationsförändring. Men trots sina många erfarenheter är
det fortfarande en konst att kombinera karriär, föräldraskap och partnerskap.
– Ja, det är en konst att få livspusslet att gå ihop och det delar jag med många människor. Jag försöker få mina barn att ta ansvar hemma, men alla som har tonårsbarn vet att det inte alltid är så lätt. En viktig del för mig är att hinna reflektera och att hitta tid och ork är att träna, både fysiskt och mentalt. Det ger mig energi till att få vardagen att gå ihop. Sen gäller det att ibland släppa på prestigen och inse att jag inte kan fylla alla roller. Mina döttrar säger skämtsamt att jag är världsbäst på hämtmat.

Vilka råd ger du dina döttrar för framgång och lycka i livet och karriären?
– Jag säger alltid till dem hur lyckligt lottade de är som är födda i Sverige. Här har de alla möjligheter till att göra det de vill, så de ska inte slarva bort den chansen. Jag har alltid uppmuntrat dem att jobba extra. Men valet av yrkesväg måste vara deras eget, förhoppningsvis väljer de efter vad de har passion för, något de brinner och känner glädje inför. ✤

ska%cc%88rmavbild-2018-11-20-kl-11-27-01
Ruter dam
behövs för att…

… fler kvinnor ska ta plats inom Näringslivet, i höga positioner.
I dagsläget har cirka 1200
gått Ruter Dams Chefs- och
Mentorprogram och många av dessa har lyckats.

… det fortfarande endast är
21% kvinnor i ledningsgrupper
och 33% i bolagens styrelser.
Och tittar vi på högsta nivå är det endast 6% kvinnor som innehar
VD-posten och 6% kvinnor som
är styrelseordförande. Så när
det kommer till den yttersta makten är den fortsatt vikt för män.

… bygga ett brett affärsnätverk
och ha tillgång till kompetenta
kvinnor på hög nivå. Att ha
bollplank är avgörande för att
lyckas och vårt starka affärsnät-
verk, både inom den egna
årskursen och mellan alla
Ruter Damare, är en central
del i det långsiktiga arbetet.

TEXT: annika munter | Foto: Gustav Kaiser (där annat inte anges).