31.10.17

Lyx och kvalité med human prislapp

Lyx och kvalité med human prislapp

Den 26 augusti slogs dörrarna upp till butik Esther på Nybrogatan 20. Butiken ägs och drivs av Sofia Sandberg Cohen med familj.
- Vår målgrupp kallar vi ”mogen ungdom”, det vill säga personer 25 till 80 år, säger Sofia med ett leende på läpparna.

Lugn musik strömmar ut i butiken. I kassan står Sofia Sandberg Cohen och tar emot sina kunder. Hon har jobbat i modebranschen sedan hon var tolv år gammal. Inne på Esther finner man ett handplockat sortiment av kläder och skor. Det är en blandning av butikens egna produktion och andra kända varumärken som italienska Pinko och svenska Lou in Love.

Försäljningen går redan över förväntan, de bästsäljande pälsvästarna har fått beställas in på nytt.

– Vi har lyxiga produkter till ”affordable prices”. Speciellt stolta är vi över vårt egna varumärke Esther. Målet är att kunderna ska känna att vi har produkter som ingen annan butik i Stockholm har. Här kan man köpa ett par skor för tusen kronor och sätta sig i soffan och koppla av med ett glas bubbel, säger Sofia.

Skorna beskriver hon som bekväma ochav mycket hög kvalité. De produceras på två små familjeägda fabriker i Napoli.

Familjen åker ner till Italien flera gånger om året. Nästa resa går till Rom, då vår-kollektionen ska skapas.

– Barnen är med överallt. De måste lära sig från början, de ska ju ta över en dag. Vi vill ha en familjär stämning i butiken, alla ska känna sig välkomna!

Sortimentet presenterar Sofia som ”festkläder samt festligare vardagskläder”. På svarta sammetsgalgar upphängda på stilrena guldställningar hänger kläderna i perfektion. Det är en upplevelse i sig att besöka butiken Esther. Något kunderna ofta bekräftar.

– Det har aldrig hänt att någon kommer in här utan att kommentera hur fint vi har det, vilket såklart känns jätteroligt, avslutar Sofia.
TEXT: elin bisander | Foto: Armand Dommer