15.05.18

Jag vill att folk ska skratta och gråta

Jag vill att folk ska skratta och gråta

I det allra första numret av Lidingö Magasin var hon med. Då var hon småbarnsmamma och turnerade med Christer Sjögren för att fira 30 år på scenen. Idag har sonen Theo hunnit fylla elva år. Pernilla Wahlgren är numera fotbollsmorsa och högaktuell med sin show ”Kort glad och tacksam” där hon tillsammans med sina fans firar 40 år som artist och 50 år på jorden.

En alldeles egen humorshow som summerar Pernilla Wahlgrens liv är på tiden om man frågar hennes fans. Karriären som Pernilla har bakom sig och som i allra högsta grad pågår är minst sagt imponerande. Hon slog igenom redan som 17-åring när hon tävlade i melodi-festivalen med superhiten ”Piccadilly cirkus”. Hon hade redan då en storsla-
gen bakgrund med flera musikal-roller i bagaget.

Pernilla Wahlgrens aktuella show spelas på Rival i Stockholm och i ett tiotal städer runtom i landet och handlar om Pernilla och hennes liv. Mycket musik och skratt utlovas. På scenen med Pernilla står Ola Forssmed, Kim Sulocki, Måns Nathanaelson och Lidingöbon Hanna Hedlund. Regisserar gör Hans Marklund.
– Jag ville göra en show som summerar mina år både privat och på scenen, jag vill att folk ska skratta och gråta. Att göra det tillsammans med den här grymma ensemblen känns så himla bra. Jag har valt dem för att jag tycker att de är några av Sveriges roligaste och bästa artister. Dessutom har vi jobbat mycket tillsammans och jobbar väldigt bra som ett team och har väldigt roligt tillsammans. Det tror jag kommer smitta av sig på publiken.
Namnet till showen har Pernilla bestämt själv.
– När jag började spåna på namn till showen så kom det till mig ganska snart. Den ska ju handla om mig och mitt liv, hur beskriver man mig bättre än att jag
är just kort, glad och tacksam?Humorföreställningen är späckad med musik, sketcher och parodier i ett underhållande tempo.

På torsdagar sänds succéprogrammet Wahlgrens värld. Realityshowens tittarsiffror understiger sällan 300 000. I programmet får man främst se Pernilla och dottern Bianca Wahlgren Ingrosso i deras vardagsliv, övriga familjemedlemmar och vänner är med emellanåt. Tittarna får följa med Pernilla och Bianca på allt från manikyr och shopping av hundkläder till scenframträdanden och utlandsresor. Sedan Pernilla och Bianca öppnade dörrarna till det gröna radhuset på Lidingö för tv-tittarna har schemat varit minst sagt fullspäckat och en utmaning att få ihop med alla andra projekt och shower. Pernilla lägger ner mer än heltid bara på realityshowen.
– Man måste ju orka. Jag är väldigt glad och tacksam att jag har ett så roligt yrke och så är jag bra på att njuta av egentid. Jag försöker vara själv på hotellrummet och sova ut om det går. När jag reser ser jag till att sova på tåg och flyg. Man skulle inte orka jobba såhär mycket om det inte var så roligt. Dessutom får jag så oerhört mycket kärlek och positiv respons från publiken.

Wahlgrens värld har blivit vardag för Pernilla. Medverkan har resulterat i en och annan löpsedel. Något som hon verkar ta med en klackspark.
– En del tycker att jag är knäpp och konstig, men jag är inte en sådan person som måste vara älskad av alla och det
är inte viktigt att framstå som perfekt.
Jag gillar att röra om lite i grytan. Jag hade inte orkat om jag hade varit hatad av halva svenska folket. Grunden till att man orkar göra en sådan här serie är att folk uppskattar den och tycker att man är härlig – att de skrattar med en och inte åt en.

Det gröna huset i Kottla exponeras flitigt i serien. Här bor Pernilla med sönerna Theo, snart elva år och Benjamin som hunnit bli 20. Tiden på Lidingö tillbringar Pernilla mycket på fotbollsplaner och idrottsplatser, Theo spelar både fotboll och hockey. Favoritställena är Långängens gård och pizzerian 450 gradi, som serverar napolitansk pizza.
– Jag älskar verkligen Lidingö, det är så härligt att ha nära till naturen och vattnet. Jag bor precis vid Kottlasjön och älskar att vakna och titta ut på vattnet varje dag. Det är så nära stan. Mina grannar är jättetrevliga också. Man kan se när Wahlgrens värld går, då sitter alla här omkring och tittar.

 

ska%cc%88rmavbild-2018-05-15-kl-11-35-29

 

Text: Elin Bisander