27.09.17

Itrim coachar i varje steg

Itrim coachar i varje steg

Personlig coachning, skräddarsydda program och ett helhetstänk kring mat, träning och motivation. Friskvårdskedjan Itrim vill vara den peppande kompisen som håller dig i handen genom hela hälsoresan – oavsett var du börjar och var du är på väg.

 
Under hösten sker en nyinvigning
 av Itrim Stureplan som under sommaren har fått en rejäl ansiktslyftning. I uppfräschade lokaler och med ny träningsutrustning ska handplockade coacher och personliga tränare ta Itrims erbjudande till nästa nivå.- Att nu även Itrim Stureplan ingår i konceptet vi kallar ”Nya Itrim” är fantastiskt kul. Förr förknippades vi främst med viktminskning, men idag jobbar vi med alla delar som kan ingå i en livsstilsförändring – allt från träningsprogram och stresshantering till inspirationsföreläsningar och workshops kring hälsa, säger Lina Östh, chef över Itrim Sveriges egna center.

 

Det som enligt Lina Östh utmärker Itrim är den personliga relationen – att de erbjuder ett nära stöd hela vägen oavsett var du befinner dig just nu och vad du vill få ut av din resa.

– Som Itrim-medlem får du en egen hälsocoach. Tillsammans skräddarsyr ni en individuell plan för hur du ska nå dina mål och anpassar den utefter att dina mål förändras längs vägen. Vi fokuserar på hela kroppen och kombinerar träning, kostrådgivning och motivationsträning.

Den familjära stämningen och känslan av tillhörighet tror Lina är ett annat framgångsrecept som gjort att medlemmarna stannar kvar hos Itrim.

– Vi är inte ett vanligt gym dit människor kommer för att vara anonyma och träna. Här får du ett personligt bemötande där vi ser och uppmärksammar dig som medlem. Du får en coach som håller dig i handen hela vägen och som peppar i både med- och motgång.

Itrim har ett brett erbjudande med dels hälsocoacher men också personliga tränare, cirkelträning, boot camps, workshops, löpargrupper och snart även kurser i mindfulness. Och det är just bredden som Lina tror uppskattas av medlemmarna.

-Träning har blivit något för alla och har gått från att ”ta tag i sin vikt” till att investera i sig själv för att må bra, bli piggare och orka mera. Hälsa handlar om allt från vardagsmotion till hur du sover och vad du stoppar i dig – och med oss vid din sida blir det lättare att hitta balansen i livet.

Mer information: itrim.se/stureplan

 

 

centerchefens tips:

Träna tillsammans! Lunchpromenera med kollegorna, starta löparklubb med grannarna eller styr upp en stegräkningstävling med kompisarna!

Att komma ut och röra på sig i vardagen är viktigt, men det är lätt att fastna i soffan eller på kontoret.

Att planera in aktiviteter tillsammans med andra maximerar chanserna att det faktiskt blir av – dessutom blir träningen dubbelt så roligt

Itrim-coachens mattips:

Ät regelbundet

Genom att äta med jämna

mellanrum undviker du att plötsligt bli vrålhungrig och äta mer än vad du har tänkt när du väl sitter tills bords. Dessutom håller sig blodsockret på en jämn nivå och du slipper onödigt sug och trötthet.

Mättande mellanmål

En frukt tillsammans med fil eller kvarg, en grov smörgås med ost eller skinka, en liten näve osaltade nötter eller ägg och yoghurt är exempel på bra mellanmål.

Proteinrika livsmedel har den utmärkta egenskapen att de ger en varaktig mättnadskänsla.

Lagom är bäst

Det tar upp till 20 minuter för din hjärna att förstå att du är mätt. Äter du stora mängder under kort tid hinner kroppen inte skicka några mättnadssignaler, vilket gör att du gärna tar en portion till av bara farten. Och vips har du blivit proppmätt och fått i dig fler kalorier än vad du behöver.

 

 

 

TEXT: Therese Johansson | Foto: Hanna Hedin