02.03.18

Gör plats för livet med hjälp av bra förvaring

Gör plats för livet med hjälp av bra förvaring

I alla hem finns behov av att förvara kläder och prylar på ett effektivt och platsbesparande sätt. Det effektivaste sättet att göra det på är att måttbeställa skjutdörrsgarderober med modern design, enkelt att sköta och spar plats som gör vardagens bestyr enklare.

Hemmet du flyttar in i – oavsett om det är en villa eller lägenhet – är sällan anpassat med optimala förvaringslösningar. I 99 fall av 100 behöver garderober läggas till eller byggas om för att motsvara familjens behov. Därför finns Inaria – måttbeställda skjutdörrsgarderober tillverkade i Finlands djupa skogar, av familjeföretaget Finnmirror Oy. Mottot är att hemmets garderober ska vara en enhet som smälter in i omgivningen. Helt enkelt en smidig, praktisk och snygg inredningsdetalj som har sin naturliga plats i hemmets vrå utan att påkalla för mycket uppmärksamhet.

PRODUKTSORTIMENTET WINGLINE öppnas likt ett dragspel. Kan användas både som garderobsdörrar och rumsavdelare.

Inarias två mest växande produktsegment kallas för InLine och WingLine. Finessen med InLine är att garderobsdörrarna hamnar i linje med varandra när de befinner sig i stängt läge, och inte i flera olika spår som traditionella skjutdörrar.
– När dörrarna är stängda smälter de in i omgivningen utan störande dörrdelningar, säger Sandor Donka, marknadsansvarig på Inaria Sverige.

Efter en lång testperiod i fabriken lanserades InLine nyligen med eldriven motor och fjärrstyrning. De eldrivna skjutdörrarna öppnas och stängs med ett lätt tryck på dörren eller med hjälp av en fjärrkontroll var som helst i hemmet.
– Det gör det enkelt att öppna garderoben när du har händerna fulla samtidigt som det ökar känslan av lyx i vardagen, menar Sandor.

En annan produkt som ger samma stilfulla intryck är WingLine-modellen, dörrar i par som öppnas likt ett dragspel. Med en enda svepande rörelse öppnar du enkelt upp hela din garderob vilket ger dig full insikt över hela garderobens insida.
WingLine-konceptet kan inte bara appliceras som dörrar till garderobslösningar, de kan även användas som rumsavskiljare.
– En rumsavdelare är ett lämpligt sätt att dela av rummet utan att behöva bygga upp en helt ny vägg. Eftersom allt måttbeställs så passar inredningen på millimetern, oavsett hur stort utrymme du har att röra dig med. Den moderna och tidlösa designen gör både InLine och WingLine till premiumprodukter som väcker habegäret, säger Sandor.

ALLA PRODUKTER från Inaria måttbestäls. Det innebär att inredningen passar på millimeter, oavsett hur stort utrymme du har att röra dig med.

.

En växande trend är walk in closets, en större klädkammare i form av ett rum. Till dessa typer av walk in-koncept kan Inaria leverera ett komplett system med platsbyggda garderober, lådor och skoförvaring. Några av tillbehören är byx- och slipshängare, utdragbar klädstång eller hyllor av glas. Garderobslösningarna kan levereras i många trendiga färger och med integrerad belysning.

– Alla våra spotlights och ljusslingor drivs av LED-lampor som spar mycket energi. För att ta energibesparingen steget längre har vi installerat en sensor som tänder och släcker belysningen automatiskt. Den infällda hyllbelysningen lyser neråt för att du lättare ska hitta det du söker, berättar Sandor.

Oavsett produkt så står Inaria för kvalitet, design och funktion. Inariafabriken ligger i finska Sastamala, där ansvarsfull produktion präglar verksamheten. — Här sorteras och återvinns allt avfall, bland annat får glas- och spegelspill nytt liv genom glasullsproduktion. – Alla skenor och ramar är tillverkade i aluminium för bästa möjlighet till återvinning, och de speglar och glas som används i våra produkter är helt fria från tungmetaller.
Skivor och träavfall förbränns i Sastamalas fjärrvärmeverk. Ekologiskt tänk och återvinningsbarhet är viktiga kriterier inom vår produktutveckling avslutar Sandor.

ALLA GARDEROBSLÖSNINGAR kan levereras i flera olika färger. Modernt eller tradionellt, du väljer.

INARIA I KORTHET

Inarias garderobslösningar tillverkas av det finska familjeföretaget Finnmirror OY, med säte i Sastamala.

Sedan 1923 har företaget tillverkat förvaringslösningar i framkant präglade av nordisk design, kvalitet och funktion.

I Sveriges säljs Inaria via en rad olika återförsäljare.

skarmavbild-2018-03-02-kl-15-49-23

skarmavbild-2018-03-02-kl-16-24-15

skarmavbild-2018-03-02-kl-16-24-28skarmavbild-2018-03-02-kl-16-24-02