13.12.17

Från lagerlokal till Brasseri

Från lagerlokal till Brasseri

Avslappnad unik restaurangmiljö, personligt bemötande och mat med riktigt hög kvalité. Brasseri Norrtull serverar frukost, lunch och middag. Varför inte en After work med kollegorna eller en kväll med familjen? Här är alla välkomna.

Inuti Grönstedtska palatset ligger Brasseri Norrtull som är en del av First Hotel Norrtull. Den enorma K-märkta lokalen var tidigare centrallagerhållning för Vin & Sprit AB. Miljön i restaurangen har en tydlig koppling till det industriella och är inspirerad från 50-talets industri.

– Vi är ett brasseri och vill erbjuda en avslappnad restaurangmiljö där man kan välja fritt från en meny som har både stora och små rätter samt ett spännande utbud av dryck med bland annat hantverks-öl från mindre bryggerier, berättar Camilla Pedersen, General Manager.

Brasseri Norrtull har funnits sedan 2014. De serverar frukost, lunch och middag. De främsta frukostgästerna är boende på hotellet.

– En del kommer utifrån och äter frukost och vi har även märkt att fler och fler lägger sina frukostmöten här, jätteroligt! säger Tia Tuhkunen, Food and Beverage Manager.

Lunch serveras måndag till fredag och på menyn finns alltid kött, fisk och vegetariskt. Den stora salladsbuffén är omtalad. På fredagar serveras buffé med ett tydligt tema, såsom libanesiskt, italiensk eller grekiskt.

Både till lunch och middag hittar föräldralediga mammor och pappor samt familjer till Brasseri Norrtull.

– De är mer än välkomna. Här finns det plats för barnvagnen, och stora ytor för nyfikna barn, säger Camilla Pedersen.

Á la carte-menyn är inspirerad efter säsong och förnyas tre till fyra gånger om året.

– Jag kan verkligen rekommendera vår svamprisotto och vår halstrade röding, säger Tia Tuhkunen. Burgers & Beers på onsdagar är ett vinnande koncept. Liksom After Work på fredagar med avslappnad musik och bra erbjudanden. Brasseriet tar med jämna mellanrum in livespelningar. Håll utkik för datum på facebook.com/brasserinorrtull.

Nu har även Brasseri Norrtulls klassiska julbord dragit igång. Tia Tuhkunen har provsmakat tillsammans med sina kollegor.

– Sex sorters sillar, köksmästaren Kenneth Karps egna recept. Det vill ni inte missa!

Läs mer: brasserinorrtull.se