11.05.17

Ett bländande leende med extra allt

Ett bländande leende med extra allt

Bakom jugendgrindarna på Strandvägen 7 arbetar ett av Stockholms starkaste dentalteam, med tandläkare Anna Lundgren i spetsen. Med en tydlig hälsoinriktning och en välbalanserad skönhetsvinkel erbjuds tandvård i framkant – där även fillers och Botox ingår.

Tandläkare Anna Lundgrens mottagningen ligger inhyst i jugendpalatset från 1907, ritat av arkitektfirman Hagström & Ekmans. Tandläkarpraktikens interiör går i samma stil som huset, med spröjsade fönster, takstuckaturer och kakelugn. Miljön är avslappnad och familjär. Praktiken har funnit sedan början på 1900-talet och är sedan 10 år belägen på Strandvägen.

– Hit kommer familjer i generation efter generation. För att få ett sådant förtroende gäller att skapa trygghet och att ha ett nytänk, säger Anna Lundgren.

Trygghet för patienten är att känna sin egen mun och dess förutsättningar. Det lär man sig hos tandhygienisterna Bella Mirbaz och Agneta Vestergren. De ser till att munnens hälsa hålls vid liv, bland annat genom ta bort tandsten, åtgärda dålig andedräkt och avlägsna missfärgningar. Så motverkas inflammation och tandlossning.

– Många tror att så länge tandläkaren inte ordinerar en tid till hygienisten så är det inte nödvändigt. Men av såväl hälsoskäl som estetiska skäl borde fler söka direkt till en tandhygienist, säger Bella.

Många tandvårdsrädda, som inte besökt en tandläkare på många år, vänder sig till kliniken på Strandvägen 7. Av olika anledningar har de inte gått till tandläkaren. Resultatet av ofullständig vård liknar Agneta Vestergren vid ett otvättat sår på knäet. Om grus, smuts och bakterier lämnas kvar i såret blir det infekterat, att röra vid skadan gör ont. Samma sak gäller för munnen. Den goda nyheten är att det redan efter ett besök hos hygienisten brukar kännas bättre.

– Tandvårdsrädda patienter får mycket tid och omtanke här. De behöver känna sig trygga och få höra vad som bör göras  och vilket målet är, säger Agneta som har 30 års erfarenhet av att möta tandvårdsrädda patienter.

På praktiken utförs även estetiska/medicinska behandlingar med Restylane och Botox. Tandläkare Elisabeth Karman Wass är en av de mest erfarna på området, med 20 års arbete med Restylane, ett kroppseget ämne för utfyllnad av linjer och rynkor. Samt Botox, ett muskelavslappnande preparat som mjukar upp fina linjer och bidrar med en lyftande effekt.

– Behandlingarna sammanflätas ofta med övriga tandläkaringrepp, som att lindra muskelspänningar i samband med tandpressning, så kallad bruxism, och att strama upp ”sura” mungipor eller trötta muskler i ansiktet. På så sätt får patienterna både medicinskt och estetiskt tillfredsställande resultat, säger Elisabeth Karman Wass.

Anna Lundgrens och Elisabeth Karman Wass har båda varit i branschen länge vilket ger fördelar av extremt lång erfarenhet med ständig vidareutbildning, såväl nationellt som internationellt.

– Behandlingarna vi erbjuder ligger i framkant och vi har möjlighet att ge alla, oavsett hur stora utmaningar det innebär, ett perfekt bett och ett vitt vackert leende. Det är aldrig för sent att få fina tänder.

tandlakare-anna-lundgren-90940c388400937618d598e6aa9a94a3_160x190

skarmavbild-2017-05-11-kl-11-45-22