13.12.17

Det innovativa hemmet

Det innovativa hemmet

Innovation flyttar fram gränserna för vad som är möjligt i våra hem. Osynliga dörrar, parkettgolv med nya strukturer samt spa-tillbehör för små badrum. Experten Bjart Hem, CEO hos Modulnova by Moods, delar med sig av några av de tydliga trender han ser.

Några trappsteg ner, ett par kliv mot en inredningsupplevelse som utmanar alla sinnen när det kommer till design, färgval, ljud och ljus. Här möts även regelbundet de mest framstående interiörvarumärkena på de event som anordnas för arkitekter och inredare. En självklar mötesplats för att ta del av det allra senaste för hemmet. I samtal med Bjart presenteras kommande trender.

– Öppna ytor där osynliga dörrar utan trösklar, köksbarer och nedsänkta köksfläktar i bänkskivan bidrar till att skapa rymd på nya sätt, berättar Bjart och fortsätter.

– Färgskalan går mot naturens egna; beige, grå, mörkgrå. Naturliga material som betong, natursten och metall är tydliga inslag. Samt grövre strukturer i till exempel parkett, där även bredden på planken tilltar.

När det kommer till det moderna badrummet ger det utrymme för spa-upplevelser även på en liten yta, Bjart menar att det är en enorm möjlighet att ge avkoppling till en vardag i innerstan.

Han berättar vidare om nya material som finns att tillgå där ”Cielo Ceramics” prisbelönta badrumsporsliner finns i 14 unika färger. Det kombinerar det sobra med det lekfulla och lägger därmed det traditionella vita porslinet åt sidan.

– Just nu gillar jag skarpt deras nya stilrena serie ”Shui Comfort” och Smile. konstaterar Bjart leende och adderar.

– En annan ny spännande badrumstrend är stora väggplattor, 3,5-5mm tjockt och en meter bredd med tre meter längd i en platta. Det möjliggörs av Kelite som är extremt tåligt men inte lika otympligt som de traditionella kakel- eller stenplattorna.

Den innovativa inredningen han saknade i Sverige var anledningen till att Bjart öppnade sitt showroom på Grev Turegatan.

– Idag reser vi mer och tar i större utsträckning med oss trenderna hem. konstaterar han och menar att många därmed efterfrågar de unika specialanpassade inredningar som Modulnova by Moods önskar förmedla.

Läs mer: moodsstudio.se