27.08.18

Daniel Redgert är vuxen nu

Daniel Redgert är vuxen nu

Daniel Redgert brukade drömma om att driva sitt eget företag och att ha ett eget kompisgäng att planera midsommar med. Så i fjol var han plötsligt överallt – han gav ut boken Vem fan är han??, startade pr-byrå och podd, bloggade på Expressen och sågs i Idols eftersnack på TV4. Vad drömmer han om nu – och har han några vänner att fira midsommar med?

Vad händer?
– Mitt företaget växer aggressivt och internationellt och det är bara början! Jag vill nästan för mycket, jag kan inte springa snabbt nog. Men inget har hänt över en natt, jag har arbetat mot Stockholm hela mitt vuxna liv och nu känner jag mig redo för en ny marknad. London blir nästa kontor och det faller sig naturligt med anledning av nya podden ”Keeping it real by Caroline & Sophie”, och samarbetet med dem. Jag flyger mellan länderna och tittar på att anställa i London. Allt går snabbt. Jag ska inte ta ut något i förskott men jag går in som delägare i en start up i New York nu också.

”Keeping it real by Caroline & Sophie”. Berätta!
– Det är en internationell podd med brittiska tv-profilerna Caroline Fleming och Sophie Stanbury. De snackar karriär, relationer och livet i stort. Pratpoddar är framgångsrikt i Sverige men tittar man internationellt så finns det i princip inte – utifrån den insikten bestämde jag mig för att ta pratpodden ut i världen.

En av dina styrkor är att hela tiden vill framåt, helst fort! Hur långt tänker du springa?  
– Det kommer att komma till ett stopp någon gång, absolut, jag tror att när jag gjort New York, då kommer jag geografiskt känna mig ganska färdig.

Vad är allra bäst med Daniel Redgert?
– Det finns så mycket! Privat så är det att jag vågar drömma och att jag är naiv. Inget kan stoppa mig! Jag föddes med bra grundsjälvförtroende och känner mig trygg. Det är nog mina föräldrars förtjänst, vad som än händer så finns alltid något att komma hem till.

Och yrkesmässigt?
– Att jag ser möjligheter i saker som bara passerar andra. Vår nya podd började med att jag träffade en kille som jobbat mycket med svenska influensers, i förbifarten nämnde han att han kände Caroline Fleming och Sophie Stanbury, jag snappade upp det och nu gör vi business ihop.

Ditt bästa framgångstips?
– Ingen vet vad du är sugen på eller drömmer om, du måste berätta det! Jag mejlar och kontaktar hela tiden människor jag vill ha kontakt med – frågar om råd, pitchar mina idéer eller ringer bara för att säga hej. Senast skickade jag en New York Times- artikel till en kille som jobbar med kryptovaluta, och frågade om vi ska samarbeta snart.

När pirrar det i kroppen på dig?
– När jag tänker ”hur fan hamnade jag här?” och kommer på att jag befinner mig i ett nytt helt absurt sammanhang. Det händer kanske fem gånger per år. Senast var när jag träffade tanterna i London, jag stod  i Caroline Fleming miljon-dollar-town-house och pratade om hur vi ska ta över världen. Jag som arbetade på ”Donken” i Västerås för bara en sekund sedan!

En drivkraft har varit att hämnas dina plågoandar i uppväxtstaden Västerås – har du fått revansch?
– Ja och jag har släppt det! Det var dags att gå vidare, men ibland kommer känslan fortfarande över mig, om jag får ett meddelande där någon gratulerar mig till framgång till exempel. Men det driver mig inte längre, nu handlar det mer om lust och nyfikenhet.

Du har sagt att du ”hellre nätverkar än att umgås med människor för att de är trevliga”. Är du aldrig rädd för att dina vänner umgås med dig av samma anledning?
– Har jag sagt det? Ja det har jag säkert sagt i min ungdom. Men ändå, nej, jag är inte rädd för det. Det finns inget som säger att affärsmässiga relationer inte också kan bli vänskapliga. För fem år sedan fick jag min första kändiskompis, Ulrik Munther. Jag kände mig cool, och det var grymt att plötsligt bli mottagen på klubbar – som om jag var någon att räkna med, jag tyckte det var superhäftig! Ulrik visste ju att jag kände
så, vi skrattade åt det, och idag är vi fort-
farande goda vänner.

Med blicken i backspegeln, vad har du försakat för att nå framgång?
– För ett par år sedan var jag på väg att försaka alla mina vänner men någonstans där blev jag vuxen, jag insåg att framgång inte var allt. Självförverkligande är viktigt för mig men det är inte allt. Jag vill veta vem som ska köra rullstolen om jag blir tvungen att amputera alla armar och ben. Det var då jag tog beslutet att göra plats i livet för vänner.

Hur firar du midsommar i år?
– Kul att du frågar! Jag startade en tradition förra året, i New York, där jag är host för en fest tillsammans med min kompis Tommy. Leonardo DiCaprio var en av gästerna. I år blir festen på The Bowery Hotel och jag kommer ta med mig ett gäng kompisar från Sverige.

Du bor i det Trendstefan kallar för ”Stockholms trendkänsligaste hörn”, Sibirien. Finns det fler anledningar till att du bor där?
– Jag bor på fel sida av gatan så det är inte riktigt Sibirien. Men det fanns faktiskt inga andra anledningar än att jag gillade lägenheten.

Hur vill du bli ihågkommen efter din död?
– Som han som vågade drömma och bege sig ut på resan.

Så du kan dö nu?
– Nä, resan har bara börjat!

ska%cc%88rmavbild-2018-08-17-kl-14-01-16

okrönt PR-Geni. ”Det intressantaste med Daniel är inte uppväxten i Västerås utan hans
envetna,hungriga, kändistörstande och torpedaktigt målstyrda väg från Västerås till Stockholms
innekretsar.” Ur pressrealesen för Daniels bok ”Vem fan är han??” som kom ut i fjol.

 TEXT: Annika Munter | Foto: Gustav Kaiser