Alla artiklar

”Min lojalitet ligger alltid hos tittaren”

”Min lojalitet ligger alltid hos tittaren”

Han älskar Fantomen på Operan, är bonushusse åt två stycken hundar och dricker gärna en whiskey. Vi har träffat den engagerade och passionerade sportkommentatorn Lars ”Lasse” Granqvist för att höra hur han, som var usel på idrott som barn, började kommentera just sport.

Värmdö

Från direktör till barnboksförfattare

Från direktör till barnboksförfattare

Annika Billberg hade ett stressigt liv i rollen som kommunikationsdirektör kombinerat med familjelivet. När kroppen sade ifrån och hon insåg att hon länge drömt om något annat sade hon upp sig – och började skriva barnböcker.

Täby/Danderyd

Motgångar bar fröet till framgång

Motgångar bar fröet till framgång

Möt multientreprenören Shervin Razani som flydde kriget i Iran som åttaåring tillsammans med sin hjärtsjuka mamma för att starta ett nytt liv i Rinkeby. Idag driver han fem framgångsrika bolag och lever ett storståtligt familjeliv i Stocksund.

Täby/Danderyd

Livet som PT och gourmand

Livet som PT och gourmand

Hennes svenska rekord på 800 samt 1500 meter stod sig i 16 respektive 17 år. Idag arbetar Malin Ewerlöf som personlig tränare i löpning och föreläser inom hälsa och motivation. En av hennes stora utmaningar är att få in vila i sitt liv och att inte springa för mycket.

Lidingö

”Trenderna speglar samhället”

”Trenderna speglar samhället”

Hon började sy sina egna kläder redan som 15-åring och ville till en början bli modedesigner. I dag stylar hon kändisar, komponerar recept inför matreportage och designar inredningar. Möt Camilla Pérez, stylisten som helst håller kortlivade trender på en armlängds avstånd för att i stället tänka långsiktigt och hållbart.

Bromma

”Ett gediget hantverk håller hur länge som helst”

”Ett gediget hantverk håller hur länge som helst”

Sebastian Öhrn studerade ekonomi och såg framför sig en traditionell karriär inom finanssektorn. I stället tog han, helt oerfaren, klivet rakt in i skobranschen. Affärsmodellen: handgjorda och exklusiva kvalitetsskor till halva priset.

Bromma

”just WAIT FOR IT”

”just WAIT FOR IT”

Fem år efter deras avskedsturné står det klart att dj-trion Swedish House Mafia återförenas. Danderydsbon Sebastian Ingrosso, en av Sveriges genom tidernas största dj:s, är samtidigt aktuell i en helt annan konstellation. Under en exklusiv intervju på hans nya hälsokrog på Roslagsgatan berättar Ingrosso om sina åtaganden och varför maffians återförening dröjt.

Täby/Danderyd

Det går som en dans

Det går som en dans

När Philippa Klondiras var 14 år började hon i dansskola. Som 16-åring började hon undervisa i dans. Idag är hon en av delägarna i Dansen Lidingö och har dansat i bland annat Melodifestivalen och Idol samt bakom artister som Carola, Jonas Gardell och Lena Philipsson.

Lidingö

Journalist med smak för kap

Journalist med smak för kap

I sin första bok satte han fingret på det bostadsbesatta Stockholm. I sin nya ger han sig i stället i kast med nudging, konsten att få människor att göra bättre val. Bromma Magasin har träffat SVT-profilen och ekonomen Alexander Norén som berättar om kicken med direktsändningar, sin faiblesse för en ”god” affär och om vikten av att bottna i det egna jaget.

Bromma

Med alla kort på handen

Med alla kort på handen

För ett år sedan tog Marika Lundsten över som vd för Sveriges mest prestigefulla affärsnätverk för näringslivetskvinnliga beslutsfattare, Ruter Dam. Hennes målsättning är att fler kvinnliga chefer ska ta plats på hög nivå i storbolag. Här berättar hon varför Täby är en förebild, hur man blir en Ruter Dam och vilka råd hon ger sina egna döttrar.

Täby/Danderyd