Alla artiklar

Vad sitter i dina väggar?

Vad sitter i dina väggar?

Vad vet du om din lägenhet? Har den alltid sett ut som den gör idag och vilka har bott där förut? Historikern Christopher O’Regan, känd från tv-progammet Det sitter i väggarna, manar till renoveringssans och tipsar om ett besök på Stadsarkivet. ”Innan du vet ordet av så vet du allt om din lägenhet, gata och stadsdel.”

Kungsholmen

Visionär med fokus på hälsosam mat

Visionär med fokus på hälsosam mat

Visst fanns det entusiaster, men skepsisen var större när Renée Voltaire en gång i tiden tog över köket på Saltsjöbadens sjukhus och bytte ut tuggvänligt fläsk och potatis mot quinoa och fröer. Men idag har tiden kommit i kapp henne. Livsmedelsdrottningen och Saltsjöbadsbon Renée Voltaire driver numera ett av Sveriges mest snabbväxande livsmedelsföretag.

Nacka

Ellas kärlek till Värmdö

Ellas kärlek till Värmdö

Landstingsrådet Ella Bohlin föll pladask för Värmdö när familjen letade sommarställe för några år sedan.Sedan dess har hon tillbringat varje lov och helg här ute och tankat välbehövlig energi inför de hektiska arbetsveckorna i stan, där hon ägnar den mesta tiden åt att ansvara för bland annat den omdebatterade förlossningsvården – men även för barnsjukvården och flera av våra stora folksjukdomar, som cancer, diabetes hjärt- och kärlsjukdomar.- När vi kör över Farstabron och jag ser vattnet, då känner jag lugnet komma, säger Ella Bohlin.

Värmdö

Hälsningar från Pär Lernström

Hälsningar från Pär Lernström

Under våren har han varit programledare för TV4:s nostalgiprogram Hälsningar från där ett gäng kändisar reser i tiden, till året då de var 12 år. Om Pär skulle göra resan skulle han förflyttas till Strängnäs 1992 – en tid då han hade lika stark utstrålning som en mussla. Idag, 26 år senare, har han karisma som inte går att bortse ifrån. Så varför tror han att grannarna i Enebyberg ogillar honom?

Täby/Danderyd

En mästare i mord

En mästare i mord

Hon växte upp i Bromma, har hela världen som sin arbetsplats och tar i sina böcker ständigt livet av människor i en idyllisk skärgårdsmiljö. Nu har succéförfattaren Viveca Stens nionde bok i serien om morden i Sandhamn släppts – och deckardrottningen är mer produktiv än någonsin.
– Sett till antal mord per capita lär Midsomer vara den farligaste platsen i Europa att vistas på. Men ge mig bara några böcker till så seglar Sandhamn förbi, säger hon leende.

Bromma

Det är hans tur

Det är hans tur

Sitt första stora genomslag kom när han tillsammans med Jörgen Elofsson skrev kronprinsessan Victorias och Daniels bröllopslåt. På Melodifestivalen stod han för första gången på egna ben som soloartist och fick en fantastisk respons från såväl svenska folket som den internationella juryn. För John Lundvik väntar nu en framtid med både låtskrivande och framförande av sina egna låtar

Lidingö

I gränslandet mellan fantasi och verklighet

I gränslandet mellan fantasi och verklighet

Fjolårets spelsuccé Pokémon Go är bara början på en era där det riktiga och det påhittade är två delar av samma verklighet. Den visionen har Patrik Buckau, medgrundare och delägare i tech-bolaget Warpin Media, som förser bland annat H&M med reklam- och marknadsföringslösningar i den virtuella världen.

Bromma

Här på östermalm finns min trygghet

Här på östermalm finns min trygghet

Michaela Friberg Storey syns och hörs ofta i TV, radio och tidningar i samband med rapporter från katastrofdrabbade områden. Hon är chef för internationella insatser hos Svenska Röda Korset och har arbetat
med krig, katastrofer och mänskliga rättigheter i över 20 år. Östermalm är hennes hem och det är hon glad över, inte minst efter sin resa till Nordkorea.

Östermalm

Jag är inte lagom. Vem är lagom?

Jag är inte lagom. Vem är lagom?

Som poddare, bloggare och föreläsare inom holistisk hälsa vänder sig stresscoach Caroline Norbelie direkt till överambitiösa vardagsjonglörer. Hon vill införa en yogatant i skolorna men är skeptisk till att balans skulle vara nyckeln till harmoni – livet fungerar även utan jämvikt.

Vasastan

Lokalpoppat

Lokalpoppat

I en lokal i Gustavsberg poppas och kanderas det varje vecka hundratals liter popcorn. Det är familjeföretaget Dreampop som står bakom de populära popcornen som säljs i ett antal olika smaker som karamell, lakrits och kaffe mocca. Vi tog en kopp kaffe (och några popcorn) med mamma Kerstin Midelf och barnen Katrin Strömberg och Wille Högström för att höra om deras passion från majskorn till smaksatta popcorn.

Värmdö