Alla artiklar

Täbys framtidshopp

Täbys framtidshopp

I våras satte han nytt personligt rekord på Tibblevallen. Det gjorde honom till Sveriges fjärde bästa höjdhoppare genom tiderna. Men Fabian Delryd har ännu högre höjder i kroppen och
drömmer om att inom några år slå världsrekord. Möt Täbykillen som är full av hopp inför framtiden.

Täby/Danderyd

Från en ö till en annan

Från en ö till en annan

Svenska Yoga Girl är yogavärldens superstar med två miljoner följare på Instagram. Personligen är Rachel Bråthén mest intresserad av att använda kändisskapet till att göra gott för andra.

– Jag skulle kunna starta världens största yogabolag och bli skit-rik, men det är inte riktigt min grej

Lidingö

Musikalisk syskonduo siktar högt

Musikalisk syskonduo siktar högt

De har varit förband åt Per Gessle, signats av Ola Håkanssons skivbolag och gjort succé i Nyhetsmorgon, Sommarkrysset och på Skansen. Med nya singeln Need your love går duon Strandels från klarhet till klarhet och målet är en internationell karriär. 

Daniel Redgert är vuxen nu

Daniel Redgert är vuxen nu

Daniel Redgert brukade drömma om att driva sitt eget företag och att ha ett eget kompisgäng att planera midsommar med. Så i fjol var han plötsligt överallt – han gav ut boken Vem fan är han??, startade pr-byrå och podd, bloggade på Expressen och sågs i Idols eftersnack på TV4. Vad drömmer han om nu – och har han några vänner att fira midsommar med?

Vasastan

Snabbretreat  –  mitt på Stureplan

Snabbretreat – mitt på Stureplan

En gång varje månad arrangeras eventet #breathesthlm ovanpå Sturegallerian. Här – mitt i stressens, prestationens och ytlighetens högborg – skapar arrangörerna känslan av en hel retreathelg på en timme. Andning, musik, enklare stretch och vägledd meditation blandas med eftertänksamhet, feldenkraisövningar och enstaka uppmaningar att trotsa samhällets prestationsnormer. Yogapasset, plus en frukost-to-go, är verktyg som ska få stressade stockholmare att bli mer mindfulla. Och banne mig, om det inte funkar!

Östermalm

I skulptören Lindes ateljé

I skulptören Lindes ateljé

Moa Martinson, Alice Babs och Hjalmar Söderberg. Alla är de exempel på utsökta verk av Nackabon och en av Sveriges främsta skulptörer, Peter Linde. Den senaste kända personen att förevigas är Zlatan. För tillfället ligger den 2.70 centimeter höga bronsstatyn under en presenning i väntan på en plats.

Nacka

Folk gillar sin lilla bokhandel

Folk gillar sin lilla bokhandel

Det talas ofta om den fysiska bokens vara eller icke vara i en digital värld.En som vurmar för dess fortlevnad är entreprenören Mia Strandell som driver anrika Äppelvikens Bokhandel där föreläsningar och bokcirklar avlöser varandra.
– Det är en ren glädje att jobba här – med böcker, kunder och barn som lyser upp bara av att komma in i butiken, säger hon.

Bromma

Heddas tid är här

Heddas tid är här

I höstas fick Hedda Stiernstedt sitt stora genombrott som Nina Löwander i SVT:s Vår tid är nu. I juni är hon aktuell i en ny film och till hösten i ytterligare en tv-serie och hon hyllas för sina prestationer. Ändå törs skådespelerskan inte ta något för givet. I den här intervjun sätter hon ord på oron, avslöjar vad nya säsongen av Vår tid är nu handlar om och att hon skriver på ett eget manus.

Vasastan

Mycket mer Melker

Mycket mer Melker

Restaurangutbudet i huvudstaden har sällan varit bättre och krögaren Melker Andersson är en av orsakerna till utvecklingen – även om han aldrig skulle säga det själv. För 26 år sedan öppnade han Fredsgatan 12. Krogen fick en stjärna i Guide Michelin och F12 terrassen är fortfarande en metropol i Stockholms nöjesliv. Med senaste tillskottet Mr Voon fortsätter den ambitiösa krögaren att väsnas i Stockholmsnatten på sitt norrländskt lågmälda vis.

Östermalm

Villa Paulis nya renommé

Villa Paulis nya renommé

Vad händer på Villa Pauli, varför är grinden låst och vad krävs för att bli medlem på Djursholms Country Club? Klubbmanager Martin Roos svarar och visar upp husets nya interiör – här finns inga avsikter att spara på krutet, ambitionen är att skapa en klubb med rykte över hela världen – öppen för alla.

Täby/Danderyd