Alla artiklar

”En kväll i tunnelbanan

”En kväll i tunnelbanan

Vem minns inte denna superhit och en rad andra med popgruppen Noice, som slog igenom med dunder och brak på 80-talet? De fyra tonårsgrabbarna från Gustavsberg satte minst sagt mången flickhjärtan i brand där de drog fram i folkparker och konserthus. 40 år senare är gruppen åter högaktuell, med nyskrivet material och massor med spelningar runt om i landet.

Värmdö

En målares melodi

En målares melodi

”Barfota utan strumpor och skor ska jag vandra med dej…”. Vem känner inte till den visan? Liksom Visa vid vindens ängar och Baggenslåten. Alla tre är de skrivna av vissångaren, konstnären, författaren och poeten Mats Paulson. Vi har besökt den folkkära artisten i hans lägenhet i Saltsjöbaden för att prata om hans 60 år som artist, uppväxten med Jesussånger och hur det kom sig att han och Håkan Hellström blev vänner.

Nacka

”Varje gång jag går in i en ny roll, vill jag till platser där jag aldrig varit.”

”Varje gång jag går in i en ny roll, vill jag till platser där jag aldrig varit.”

Livia Millhagen är inte rädd för att förlora kontrollen på scen. ”Man måste släppa taget om sig själv, göra sig av med tidigare idéer”, säger skådespelerskan som är aktuell i huvudrollen som Anna Karenina på Dramaten. Hon berättar hur och rollerna förändrar varandra i en ständigt pågående utveckling. På fritiden återhämtar hon sig hemma i Vasastan eller i familjens artonhundratalshus på landet.

Vasastan

Slösar med goda råd

Slösar med goda råd

När han var liten förde hans mamma alltid kassabok. Själv sålde han jultidningar för att nå de åtråvärda bonusarna och veckopengen hamnade för det mesta i spargrisen. Det är nog inte för inte som Magnus Hedberg reder ut ekonomiskt trassel på bästa sändnings-tid i reality-succén Lyxfällan. Bromma Magasin har träffat denna behärskade programledare och lärt känna honom bakom kulisserna

Bromma

Ny sida av Saade

Ny sida av Saade

För många är Eric Saade fortfarande svärmorsdrömmen som sopade banan med ”Popular” i Melodifestivalen för ett par år sedan. Men i artistprogrammet”Så mycket bättre” kommer en annan sida av 27-åringen fram. Där pratar han om sina föräldrars uppslitande skilsmässa, en barndom präglad av rasism och om hur det har varit att växa upp i rampljuset.

Kungsholmen

”Mamma är väldigt  extrovert”

”Mamma är väldigt extrovert”

Kylan och mörkret sänker sig över Djursholm och invånarna drar kappan om sig, men inte mor och dotter Sten. De räds inte dunklet, klär sig färgstarkt och låter fantasin bära iväg med dem. Vintern är den perfekta tiden för kusliga historier och författarduon gör just nu succé med nya boken Sjörök, den andra delen i deras kritikerhyllade rysarserie för ungdomar. Övernaturligheter hämtade från nordisk folktro möter skärgårdsskrock och bäddar för sträckläsning.

Täby/Danderyd

Många bollar i luften

Många bollar i luften

Han har vunnit både Champions League och Let’s Dance, gjort ett omtalat mål och deltar snart i Mästarnas Mästare för andra gången. Möt Jesper Blomqvist, som efter en lång och framgångsrik fotbollskarriär nu också tar med sig sina italienska influenser in i köket.

Lidingö

Ett smakrikt skafferi

Ett smakrikt skafferi

Cottino’s Skafferi i Norra Ängby är kvarterskrogen som ståtar med både bageri, chark och catering. Bakom köksdisken står kocken och krögaren Johan Cottino, vars filosofi är att alla goda ting är tre, och i hans värld betyder det: kvalitativa råvaror, ekologiskt och vällagat.

Bromma

Att jag är en bra skådis är faktiskt sekundärt

Att jag är en bra skådis är faktiskt sekundärt

Som dotter till två filmgiganter granskas hennes skådespelarprestationer med dubbelkritiska ögon. Inte minst nu när hon spelar huvudrollen i vinterns stora feel good-film som regisserats av mamma Helena Bergström. Här berättar Molly Nutley om hästen som gjort henne till den skådespelerska hon vill vara. Om kärleken till Gustav Lindh och varför hon kan dö med gott samvete

Kungsholmen

Full av liv men besatt av döden

Full av liv men besatt av döden

För två år sedan orsakade hennes extravaganta helgvanor en viral åsiktstorm. Sedan dess har hon blivit en av förlaget Wahlström & Widstrands stora kriminal-exporter. 2015 debuterade hon med boken ”Lycke”. Året därpå kom ”Liv”. I januari släpps ”Louise” – den tredje boken i serien om den egensinniga kriminalreportern Ellen Tamm. Böckerna har sålts i 14 läder. Författarinnan Mikaela Bley kan med belåtenhet se tillbaka på sitt val att lämna en fast anställning för att uppfylla sin dröm om att bli författare. Så varför sover hon med ett basebollträ under kudden?


Vasastan