Alla artiklar

Mycket mer Melker

Mycket mer Melker

Restaurangutbudet i huvudstaden har sällan varit bättre och krögaren Melker Andersson är en av orsakerna till utvecklingen – även om han aldrig skulle säga det själv. För 26 år sedan öppnade han Fredsgatan 12. Krogen fick en stjärna i Guide Michelin och F12 terrassen är fortfarande en metropol i Stockholms nöjesliv. Med senaste tillskottet Mr Voon fortsätter den ambitiösa krögaren att väsnas i Stockholmsnatten på sitt norrländskt lågmälda vis.

Östermalm

Villa Paulis nya renommé

Villa Paulis nya renommé

Vad händer på Villa Pauli, varför är grinden låst och vad krävs för att bli medlem på Djursholms Country Club? Klubbmanager Martin Roos svarar och visar upp husets nya interiör – här finns inga avsikter att spara på krutet, ambitionen är att skapa en klubb med rykte över hela världen – öppen för alla.

Täby/Danderyd

Högsäsong på Müsliriet

Högsäsong på Müsliriet

Gravid och rastlös kom Amanda Ranebo på att hon skulle börja rosta müsli. En idé som hennes familj trodde skulle gå över när barnet kom, men icke. Idag rostar hon flera ton müsli i sin lilla lokal på Nora gård som sedan paketeras och transporteras ut till några butiker i Nacka och Värmdö.

Värmdö

UNIKA MUMBAISTOCKHOLM Hitta ditt sanna jag

UNIKA MUMBAISTOCKHOLM Hitta ditt sanna jag

Smyckesdesigner Cecilia Kores om vilket smycke som är tidernas vackraste, hur en diamantring kan hjälpa dig finna ditt sanna jag och varför du aldrig ska kombinera löparleggings med skinnjacka.
I år lanserar hon sin första klädkollektion och visar att mumbaistockholm är mycket mer än ett smyckesföretag – att det rent av är en inställning till livet.

Vasastan

Buddhisterna i Villa Baggås

Buddhisterna i Villa Baggås

På en hög kulle ovanför Neglingeviken tronar det pampiga stenhuset Villa Baggås. Ett hus som genom åren haft många olika skepnader men som idag inhyser den buddhistiska föreningen SSGI, Svenska Soka Gakkai International. Vi besökte huset en söndag när buddhisterna hade möte för att få veta mer om deras livsfilosofi, hur det kom sig att de hamnade i Saltsjöbaden och varför de chantar ”Nam-myoho-renge-kyo”.

Nacka

”Jag tecknade i smyg på ledningsmötena”

”Jag tecknade i smyg på ledningsmötena”

När konsultjätten ÅF:s tidigare finansdirektör Anders Gabrielsson för sju år sedan gick i pension bestämde han sig för att börja måla. Han som knappt hållit i en pensel. Under våren har inte mindre än tre av hans verk prytt väggarna på Liljevalchs vårsalong och det är en strykande åtgång på de färgsprakande och fantasirika Bromma- och Stockholmsmotiven.
– Jag målar från hjärtat, utan pekpinnar och regler om hur det ska vara.

Bromma

L8 – Silversmeden  med ett stort hjärta

L8 – Silversmeden med ett stort hjärta

En dag när Lotta Hasselblad kom till jobbet var hennes cykel som stod utanför nedbränd. Någon startade en insamling till en ny cykel och Lotta kände att hon ville ge tillbaka. Några månader senare hade
hon samlat in över 120 000 till Cancerfonden och närmare 100 000 till Diabetesfonden.

Lidingö

Målet? Att väcka glädje!

Målet? Att väcka glädje!

”Årets stjärnskott”, ”Design of the year” och ”Killar att ha koll på”. Arash Eskafi och Yu-Ching Chiang har fått mycket uppmärksamhet för sin exklusiva design i limiterade upplagor. Första kollektionen var inspirerad av barndomens miljöer. Uppföljaren tog dem till Milano och New York och hösten 2018 kommer en ny efterlängtad serie inredningsdetaljer från Pipersgatan.

Kungsholmen

När misstagen utvecklar konsten

När misstagen utvecklar konsten

Abstrakt och färgrik med flytande former. Så skulle man kortfattat kunna beskriva Värmdöbon och konstnären Anders Wallins målningar. Vi har besökt honom i hans ateljé för att höra mer om hans konst, vilka material han använder och varför det hänger en vattenslang i ateljén.

Värmdö

Spontanshopping har jag slutat med helt

Spontanshopping har jag slutat med helt

Unni Warner driver sedan åtta år Stockholms modernaste modebutik, Sabina and Friends, som hyr ut kläder. I januari tog hon emot modemagasinet Elles Conscious award på Sveriges glammigaste gala,
Elle galan. Här berättar hon vad priset betytt, om svenska kvinnors storleksfixering och hur hon klär sig hemma i Erikslund – alltid i detsenaste från catwalken.

Täby/Danderyd