Alla artiklar

”Jag tror att det kommer gå väldigt bra för Nacka!”

”Jag tror att det kommer gå väldigt bra för Nacka!”

För de flesta är han kanske mest känd som Moderaternas förre partisekreterare och den som ledde partiets förvandling till ”Nya Moderaterna”. Men Nackabon Per Schlingmann har många strängar på sin lyra, allt ifrån politiker till multientreprenör inom framförallt kommunikation och framtidsfrågor – och nu även som hyllad romanförfattare! Debutboken ”I maktens öga”, som kom ut i somras, har gjort sådan succé att den nu blir TV-serie. Detta samtidigt som han redan är igång med en ny bok.

Nacka

Stilla sinnet – ställ dig i yogaposition

Stilla sinnet – ställ dig i yogaposition

Yoga stillar sinnet och bidrar till fysisk- och mental balans. Bara genom att andas rätt kan du öka ditt välbefinnande. Men vad ska man göra om man känner sig rastlös under yogapasset? AnneSophie Sjöblom på YogaDevi svarar och förklarar varför träningsformen ökat explosionsartat senaste åren. ”Träningen ger ofta utdelning långt utanför yogamattan”.

Kungsholmen

Itrim coachar i varje steg

Itrim coachar i varje steg

Personlig coachning, skräddarsydda program och ett helhetstänk kring mat, träning och motivation. Friskvårdskedjan Itrim vill vara den peppande kompisen som håller dig i handen genom hela hälsoresan – oavsett var du börjar och var du är på väg.

Östermalm

När det kommer till väskor och skor är jag ett hopplöst fall

När det kommer till väskor och skor är jag ett hopplöst fall

Ett par italienska läderskor väckte hennes intresse för design, mode och lyxaccessoarer. Då var hon sex år gammal. Nu, efter en lång karriär på tidningshuset Bonniers och tre barn senare, öppnar Jennie Kallas sitt livs drömprojekt: vintagebutiken Selected Vintage på Djursholms torg. ”Jag älskar secondhandaffärer. Dels för att det är spännande att aldrig veta vilka varor man kommer att hitta och dels för
att det känns bra att inte bara köpa nytt.

Täby/Danderyd

Prästen som är på de utsattas sida

Prästen som är på de utsattas sida

Karin Öhagen har varit präst i tio år. Till Gustaf Vasa församling kom hon för knappt ett år sedan med ett spännande uppdrag om att förutom predikningar även arbeta med olika former av själavård. Något som efter-frågas bland många i våra stressade storstadsliv.

Vasastan

Med lekfullheten i generna

Med lekfullheten i generna

En klintbergare är närmast en självklarhet i vårt språk. Och inte är det mindre aktuellt nu, när virala fenomen gör att urbana vandringssägner sprids med blixtfart. Begreppet lanserades i slutet av 80-talet när den populära boken ”Råttan i pizzan” gavs ut. Men han är så mycket mer än nestorn bland folklivsforskare. Möt Bengt af Klintberg – författare, lyriker och konstnär.

Lidingö

Mästare i mod

Mästare i mod

Pamela Andersson Alselind är handbollstjejen från Hudiksvall, som blev sportreporter med hela Sverige. Under 13 år var hon med i SVT:s sportpanel i Gomorron Sverige. Idag är hon chefredaktör, författare och bloggare och har prisats för sitt journalistiska arbete – och för sitt mod att berätta om hjärntumören från helvetet.

Kungsholmen

”Nu vill jag skådespela mer”

”Nu vill jag skådespela mer”

För många är han kanske något av en doldis, men flera har säkert skrattat åt hans skämt i humorserier som Grotesco, Parlamentet och Time Out. Eller sett honom som den torra karaktären Lennart i komediserien Kontoret. Vi har träffat manusförfattaren och skådespelaren Rikard Ulvshammar som nu i höst är aktuell med tredje säsongen av Grotesco och komedin Enkelstöten.

Värmdö

Medvind för Annie Lööf

Medvind för Annie Lööf

Värderingar och företagsamheten grundlades under uppväxten i Småland, men nu är det Nacka som är centerledarens hem. På Instagram visar hon göra upp kommunens lantliga sidor - och en och en annan lekpark. Nu väntar ett intensivt valår för Annie Lööf

Nacka

Sauk belyser scenskräcken

Sauk belyser scenskräcken

Stefan Sauk är skådespelaren som är verksam på många fler scener än teaterns. I sitt senaste projekt – boken Tala inför folk! Så bemästrar du din scenskräck – som han skrivit tillsammans med hjärnforskaren Jan Marcusson,sätter han fingret på konsten att kommunicera. För Bromma Magasin berättar han om nya boken, synen på honom som egensinnig machotyp och sin kärlek till det varma Afrika.

Bromma